Zangworkshops voor bedrijven

Samen zingen heeft binnen bedrijven een positieve invloed op de werksfeer, de productiviteit en de creativiteit van medewerkers. Op de Britse televisie werden er onlangs twee hele series aan gewijd, waarin duidelijk te zien was hoeveel het bij de deelnemers teweeg bracht en hoe de saamhorigheid groeide. Met zangworkshops breng je mensen op een nieuwe manier met elkaar in contact.

Ellen Bakker geeft al jaren zangworkshops aan bedrijven. Haar enthousiasme, cabareteske aanpak en laagdrempelige instelling (je hoeft niet te kunnen zingen en we doen NIET aan audities) werken aanstekelijk, zodat het voor iedere deelnemer mogelijk is om in een ongedwongen sfeer iets nieuws te ontdekken over zichzelf en over collega’s.

Zingen werkt niet alleen stimulerend, maar ook nivellerend. CEO of magazijnmedewerker, als je gaat zingen doe je allemaal hetzelfde en kom je dezelfde uitdagingen tegen. Bovendien kun je alleen tot een goede samenklank komen als je heel basaal samenwerkt.

Daarbij wordt er tijdens de workshops veel gelachen, wat de werksfeer natuurlijk ten goede komt.

Zangkunst niet nodig

Het is voor deze zangworkshops beslist niet nodig om te kunnen zingen. Sterker nog, hoe meer u denkt niet te kunnen zingen, des te meer zult u zichzelf verrassen.

En dan?

Dan grijnst (of zingt!) u elkaar nog eens toe op de gang en is die vaag bekende medewerker van die andere afdeling ineens een medezanger(es) geworden, met een geweldige stem, of een aanstekelijke lach.

Dan komen er nieuwe ideeën en oplossingen los voor uw bedrijf, want als de creativiteit eenmaal wakker is kan deze overal ingezet worden.

Dan hebben oude thema’s binnen uw bedrijf een nieuwe context gekregen, waardoor er nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan.

Dan blijkt de nieuwe stagiaire kwaliteiten te hebben, waar u (en hij of zij) zelf nog niet aan gedacht had.

Dan is uw team een echt teammm geworden, met blije medewerkers die ontspannen kunnen en willen samenwerken, en die een positieve uitstraling hebben naar uw klanten.

Langere trajecten

De workshops zijn los te boeken, maar ook in te zetten bij een groter traject, als ontspanningsmoment, of om een stevige, vrolijke start te maken. Ook als afsluiting van een proces binnen het bedrijf fungeert een bedrijfsworkshop als een mooi herinneringsmoment.

Feestworkshop

Een zangworkshop is bij uitstek geschikt voor uw bedrijfsfeest. Denk bijvoorbeeld aan een estafettelied, waarbij de (eventueel zelfgeschreven) coupletten door verschillende afdelingen of vestigingen van uw bedrijf ten gehore worden gebracht en het refrein dan allemaal samen, met en voor elkaar.

Maar, ook een swingende groove met muzikale elementen die op verrassende wijze worden gecombineerd, of een knallende canon, al dan niet met aangepaste tekst, behoren tot de mogelijkheden. Ik denk graag met u mee over uw specifieke wensen en ideeën.

Opname

Natuurlijk wordt er van de zangworkshop een opname gemaakt, zodat u er samen nog eens van kunt nagenieten.

Locaties

In de loop der jaren heb ik een hoop contacten opgedaan en ik denk graag mee over locaties. Het is ook mogelijk om de workshop binnen uw bedrijf te laten plaatsvinden. Het enige wat ervoor nodig is is een ruimte met wat akoestiek en een stopcontact.