Zangles

Zangles is geschikt voor iedereen die graag zingt en zangtechniek wil leren om zo zijn/haar stem verder te ontwikkelen. De lessen worden volledig afgestemd op jouw niveau, stijl- en repertoirewensen. Ik geef les sinds 1990 en maak gebruik van moderne methodes zoals EVT en CVT, maar ook van ogenschijnlijk niet-gerelateerde, fysieke disciplines en technieken voor persoonlijke ontwikkeling. Alle muziekstijlen zijn mogelijk. De lessen vinden plaats in Ternaard.

Jouw eigen stijl

Ik ga bij het lesgeven altijd uit van de leerling. Dat betekent dat ik niet een methode op jou ‘plak’, maar eerst luister hoe je je stem nu gebruikt, wat je wensen zijn en wat voor eisen jouw repertoire stelt.  Op die manier komen we samen tot een aanpak die precies bij jou past. Bij beginnende zangers gaan we op verkenning in jouw stem en jouw Ellen_Bakker_zangles-01mogelijkheden. Doordat je heel gericht en persoonlijk les krijgt boek je snel vooruitgang. Je repertoire groeit dan met je mee.

 • In overleg zijn duo- en groepslessen ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een groepsles speciaal voor één stemsoort uit een koor, of voor solisten en backing vocals van een band. Hierbij kan de nadruk liggen op techniek, maar ook op mengen, zuiverheid en het bedenken van koortjes. Je kunt van de lessen, of alleen van de oefeningen, een digitale opname krijgen. Hiermee kun je verder oefenen of zelf luisteren hoe nieuwe dingen klinken. En natuurlijk kun je zo je eigen vooruitgang in de gaten houden. Het is een handige extra tool bij de lessen.

 • Voorbereiding op het conservatorium of andere uitvoerende kunstopleidingen behoort tot de mogelijkheden.

  Ook kan ik je begeleiden bij audities voor producties.

   

 • Volwassenen vanaf 21 jaar:

  Proefles: € 40,00 (uur)
  Losse lessen: € 47,00 per uur.
  Maandabonnement: € 88,00 per maand (om de week een uur les).
  Opzegtermijn: 1 kalendermaand.
  Het is ook mogelijk om per half jaar te betalen. Dan zijn de kosten € 498,00, te betalen in twee termijnen.

  Jongeren 15 t/m 20 jaar:

  Maandabonnement: € 82,00 per maand (om de week een uur les).
  Opzegtermijn: 1 kalendermaand.
  Het is ook mogelijk om per half jaar te betalen. Dan zijn de kosten € 480,00, te betalen in twee termijnen.

  Professionals

  Voor professionals zijn de lessen en dus ook de prijzen op maat. Een proefles van een uur kost € 50,00.

 • Als coach vind ik het natuurlijk geweldig als leerlingen triomfen viert in het zangvak. Of als een koor hoge ogen gooit met concerten. Hieronder een lijstje van succesvolle oud-leerlingen en koren. Deze coach is trots! Staat jouw link er nog niet bij? Laat het me weten!