Koorworkshops

Voor amateurkoren en vocal groups geef ik workshops stemvorming. Met behulp van simpele en uitdagende oefeningen werken we in een ontspannen sfeer aan gezond stemgebruik, ‘zang-gemak’, klankvorming, zuiverheid en expressie. De wisselwerking tussen koor en dirigent wordt door de workshops positief beïnvloed. Waarschuwing: er kan tijdens de workshops enige hilariteit ontstaan. Eventueel wordt nazorg geboden.

Ik maak altijd opnames tijdens de workshop en mail na afloop een korte samenvatting, zodat oefeningen, straalmomenten en resultaten makkelijk nabeleefd, doorgezet en herhaald kunnen worden. Alles om het resultaat van de workshops zo lang mogelijk te laten beklijven.

 • De workshops zijn op maat, dus ik pas de stof aan aan de wensen, de stijl en het repertoire van het koor. Daarbij helpt het dat ik zelf ooit door het zangvirus ben aangestoken in een koor. Zingen in een koor is één van de leukste manieren om samen muziek te maken. Na al die jaren inspireert het mij nog steeds enorm om hieraan bij te dragen.

  Er zijn verschillende workshopvormen mogelijk. Eenmalige dag(deel)workshops, of een serie, of een combinatie van beide. Coaching bij opnames, solisten-workshops en workshops per stemsoort behoren ook tot de mogelijkheden.

  Heb je een andere vorm in gedachten, neem dan contact met me op. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën.

  Voor continuïteit en wederzijds begrip is het belangrijk dat de dirigent bij de workshop aanwezig is.

 • Ik heb mijn talenknobbel gekoppeld aan mijn zangstudie en zo een simpele methode ontwikkeld om vreemde talen echt goed te laten klinken. Zodra je voelt hoe je met je techniek de vreemde klanken kunt produceren voelen ze niet meer vreemd aan. Ik werk met koren regelmatig aan de uitspraak van Engels, Frans, Spaans en Duits en Nederlands, wat toch net iets anders zingt dan spreekt.

  Natuurlijk is een talenworkshop te integreren in een workshop stemvorming.

 • Er zijn subsidies beschikbaar voor koren. Vanuit gemeentes, maar ook vanuit provincies. Enig creatief googlen op “subsidies voor koren”, [jouw gemeente/provincie] levert vaak een hoop op. En natuurlijk zijn er ook bedrijven die een koor graag ondersteunen met sponsoring.

  In Friesland kunnen koren onder andere subsidie aanvragen via Keunstwurk.

Ik wil graag meer weten over de koorworkshops

Uw naam (verplicht)

Naam koor

Uw functie

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht